Τρίτη 21 Μαΐου 2013


Η διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών στην Ευρώπη της δημιουργικότητας και της καινοτομίας-Καλές διδακτικές πρακτικές στα Γυμνάσια και στα Λύκεια. Έναρξη εκπαιδευτικού προγράμματος
ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΒΛΗΘΟΥΝ

Το STENCIL (http://www.stencil-science.eu ) είναι μια εικονική κοινότητα, ανοιχτή σε όλους με σκοπό την ανταλλαγή ιδεών, νέων και γεγονότων που αφορούν την Διδακτική των Φυσικών Επιστημών στην Ευρώπη και στη χώρα μας. Δίνει τη δυνατότητα παρουσίασης ιδεών και έργων σε εκπαιδευτικούς από όλη την Ευρώπη σχετικών με τη Διδακτική των Φυσικών Επιστημών (Φυσική, Χημεία, Bιολογία, Eπιστήμες Περιβάλλοντος συμπεριλαμβανομένης της γεωργίας, τροφικής αλυσίδας και ιατρικής, Τεχνολογία-μηχανική, ηλεκτρισμός, ηλεκτρονικά, Δια-θεματικές προσεγγίσεις-περιβαλλοντική εκπαίδευση, ρύπανση, εκπαίδευση υγείας, κλπ). Αποτελεί επίσης πηγή έμπνευσης για καινοτομία και δημιουργικότητα στη διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών και παρέχει ιδέες για τη διαμοίραση της γνώσης σ’ αυτές.
Το ΙΤΕ Κρήτης, ως μέλος του Δικτύου STENCIL, συντονίζει τις Ελληνικές συμμετοχές.
Το Ερωτηματολόγιο που περιέχεται στον επισυναπτόμενο φάκελο, αν είναι δυνατόν να αποσταλεί συμπληρωμένο στα Ελληνικά και Αγγλικά, μέχρι 25 Μαΐου 2013, στη διεύθυνση email renia@iacm.forth.gr.
Όσοι εκπαιδευτικοί υποβάλλουν προτάσεις να με ενημερώσουν μέσω email.
Παρακαλώ να δείξετε ιδιαίτερη προσοχή στο έργο STENCIL και να ενημερώσετε σχετικά όλους τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι θα μπορούσαν να συνεισφέρουν σ’ αυτό. Οι δυνατότητές του θα μας απασχολήσουν την ερχόμενη σχολική χρονιά ώστε να αξιοποιήσουμε τη γνώση που έχει παραχθεί στην Ευρώπη της δημιουργικότητας και της καινοτομίας στη διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών, στο πλαίσιο της Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήσετε μαζί μου.
Καλαθάκη Μαρία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.